Hoe het werkt

Veilig en verzorgd thuis blijven wonen

Met de zorg van Ouderenzorg in Huis kunt u thuis blijven wonen met behulp van een inwonende 24-uurs zorgverlener. U wordt verzorgd door een vertrouwd persoon, op de momenten waarop u dat wilt. U behoudt zelf zo veel mogelijk regie. Deze zorg wordt bijna altijd volledig vergoed vanuit het PGB.

Persoonlijke verzorging

Opstaan, naar het toilet gaan, wassen en aankleden, u kunt altijd rekenen op uw eigen hulp die ervoor zorgt dat u er verzorgd en goed uitziet. Onder persoonlijke verzorging valt ook het aanreiken van medicijnen. 

Hulp in het huishouden

Wassen, strijken, schoonmaken, boodschappen doen en koken, uw zorgverlener doet het allemaal voor u. Als u het leuk vindt kunt u dit ook samen doen. 

Individuele begeleiding

Heeft u zin in een praatje of een spelletje dan is uw zorgverlener daar altijd voor in. Ontvangt u graag visite, maar ziet u op tegen het geregel? Geen probleem, dan wordt er gezorgd voor een kopje thee met een koekje erbij. 

Een wandeling maken, naar de kapper of een terrasje pakken, net als voorheen. Pluk de dag, het gaat om uw leven!

En wilt u even alleen zijn dan trekt de zorgverlener zich terug.

Kinderen en vrienden

Als kind of vriend(in) heeft u, doordat de zorg uit handen genomen wordt, weer tijd om aandacht te geven aan dingen die u leuk vindt om samen te doen. 

Medische handelingen

Medische handelingen behoren niet tot de taken van de zorgverlener. Mochten medische handelingen nodig zijn, dan adviseren wij u in het vinden van aanvullende zorg.

Kosten

In de meeste gevallen kunnen de kosten volledig worden vergoed vanuit het PGB. Lees hier meer over de kosten en vergoeding vanuit het PGB.

Starten

U kunt meestal al binnen drie weken beginnen. Wij hebben met u een intakegesprek en gaan daarna direct op zoek. Binnen een paar dagen kunt u al kennis maken met een zorgverlener die bij uw zorgvraag past. Is er en klik, dan komt de zorgverlener zo snel mogelijk naar u toe.