Verhalen

Hartverwarmende verhalen van onze klanten over hun verzorgers en ervaringen.

 
 • Albert
  Met veel toewijding zorgt Albert voor zijn cliënten. Op een bescheiden manier voorziet hij zijn cliënten in hun basisbehoeften, maar geeft hij ze de ruimte om hun eigen leven te behouden.
 • 5 jaar Ouderenzorg in Huis
  15 februari 2022, Hieperdepiep hoera Ouderenzorg in Huis bestaat vandaag 5 jaar! Dat moet gevierd worden!!
 • Een vrouwelijke of mannelijke zorgverlener
  De meeste zorgverleners van Ouderenzorg in Huis zijn vrouw. Maar in bepaalde gevallen past een mannelijke zorgverlener beter binnen de dynamiek van het huishouden. Jessica vertelt waarom dit bij haar ouders het geval is.
 • Keuzes
  Parkinson heeft het leven van Fred en Gina flink veranderd. Door de toegenomen zorgvraag moest het echtpaar kiezen voor externe zorg. Wat heeft hen doen besluiten een zorgverlener van Ouderenzorg in Huis in te schakelen?
 • Een dagje aan het strand
  Zo leuk om onze client met zijn zorgverlener op het strand tegen te komen. Samen met zorgverlener Ywona zat Piet een lekker kopje koffie te drinken in de eerste zonnestralen van het jaar. Echt genieten.
 • Taalverschil
  Het taalverschil tussen de client en een zorgverlener blijkt zelden een probleem. Doordat de zorgverlener zorgt voor routine en voorziet in basisbehoeften, begrijpen de zorgverlener en cliënt elkaar al snel. Met een paar bekende woorden, handen en voeten en een vriendelijke glimlach kom je al een heel eind. Daarbij spreken of begrijpen de meeste cliënten … Read more
 • Wat je als kind kan doen ter voorbereiding
  Hoe kun je je goed voorbereiden op de komst van een buitenlandse zorgverlener? Jessica geeft een aantal praktische tips en vertelt wat zij doet om de zorgverlener zich welkom te laten voelen.
 • Rolstoelbus
  Vanaf maart “rijden we mee” op de rolstoelbus van Bergen.
 • Hoe bevalt het?
  Fred en Gina vertellen dat het erg snel went om een zorgverlener in huis te nemen. “De inbreuk van de privacy valt mee als je ziet wat je ervoor terug krijgt.”
 • “Ik kon niet meer weg.”
  Als partner en mantelzorger van iemand met dementie word je behoorlijk beperkt in je eigen vrijheid. Wim leerde dat, door de zorg uit handen te geven aan een inwonende zorgverlener, hij meer ruimte kreeg om zijn hobbies weer op te pakken.
 • Perspectief van een casemanager dementie
  Anja Kersting, Casemanager Geriant “Aanvankelijk dacht ik bij de kennismaking met Ouderenzorg in huis: Een nieuwe aanvulling in het grote zorgaanbod wat een groot deel van de lacune in een thuissituatie kan opvullen. Ook dit meenemen in onze besprekingen met de cliënt en de familie, die uiteindelijk zelf de keuze maken voor welk zorgaanbod ze … Read more
 • Ouderenzorg in Huis verdient een dikke PLUIM.
  Saskia, Avenhorn. Als je, zoals ik, op zoek bent naar 24 uur zorg in huis voor mijn hoogbejaarde moeder, en na veel tegenwind bij de gevestigde orde van verzorgings- en verpleeghuizen, in contact komt met Ouderenzorg in Huis voelt dat als een warm bad. Mijn moeder, tegen haar zin opgenomen in een verpleeghuis, ging weer … Read more
 • Op Marta kan je vertrouwen
  Mijn moeder en ik hebben in een aantal korte bewoordingen aangegeven wat Marta kenmerkt. Haar verblijf en zorgverlening is erg goed bevallen. Ze is altijd vrolijk en behulpzaam. Daarbij kon ze lekker koken en goed autorijden. Ze stelde mijn moeder op haar gemak en wij wisten zeker dat je op haar kan vertrouwen.
 • Zofia zorgt goed voor mijn vader
  Astrid, Bergen. De Poolse Zofia heeft de afgelopen drie weken voor mijn vader gezorgd. Zofia is al een paar keer in Nederland geweest en is heel leergierig. Zij doet goed haar best om Nederlands te leren en pikt de taal snel op. Zij houdt van babbelen en is heel belangstellend naar mijn vader. Als snel … Read more
 • Zo blij dat mijn vader toch thuis kan blijven wonen
  Yvonne, Culemborg. Sinds mijn vader een herseninfarct heeft gehad, is hij in een rolstoel beland en heeft hij 24 uurs zorg nodig. Wat zijn wij- mijn vader, zussen en ik- blij dat hij dankzij de au pairs toch thuis kan blijven wonen! De Poolse Iwona is nu voor de derde keer twee maanden bij mijn … Read more