Zo blij dat mijn vader toch thuis kan blijven wonen

Yvonne, Culemborg. Sinds mijn vader een herseninfarct heeft gehad, is hij in een rolstoel beland en heeft hij 24 uurs zorg nodig. Wat zijn wij- mijn vader, zussen en ik- blij dat hij dankzij de au pairs toch thuis kan blijven wonen!

De Poolse Iwona is nu voor de derde keer twee maanden bij mijn vader geweest. We hebben echt een klik met haar, ze voelt heel vertrouwd. Iwona is een hele spontane vrouw die goed aanvoelt hoe wij als gezin met elkaar omgaan en daarbij aansluit. Zij is opgewekt en weet mijn vader ook op moeilijke momenten vaak weer op te vrolijken. Omdat mijn vader dat graag wil, trekt zij er veel met hem op uit om naar het centrum van het dorp te gaan en daar koffie of een glaasje op het terras te drinken. Ook zorgt ze ervoor dat hij naar zijn schaak- en kaartclubjes kan gaan. Verder is ze heel gastvrij naar zijn vrienden toe. Het huis is altijd lekker opgeruimd en zij zorgt ervoor dat er altijd bloemen staan. Ook kan ze heerlijk koken en als ik er ben voor haar vrije dag, heeft ze altijd een feestelijk ontbijt klaar staan. Iwona moet veel met mijn vader lachen, vanwege zijn humor, maar ook wel om zijn eigenaardigheden. Zij houdt het leven van mijn vader, ondanks zijn beperkingen, luchtig. Iwona heeft al zestien jaar in Nederland gewerkt. Zij spreekt inmiddels vloeiend Nederlands en kent de Nederlandse cultuur ook goed. Dat maakt ook dat de communicatie soepel verloopt.